Besök en bondgård

Flytta ut klassrummet till bondgården

Intresset för det svenska lantbruket är rekordstort trots att många barn och ungdomar saknar en naturlig kontakt med de gröna näringarna. LRF Skolkontakt är din direktlänk mellan de gröna näringarna och matbordet.

Vill du ge dina elever en aha-upplevelse bland djur, natur och växter och ge dem chansen att smaka, känna och klappa på det moderna svenska lantbruket?

Boka in ett bondgårdsbesök i din kommun! Att komma ut till en bondgård är oerhört populärt bland de yngre eleverna och ger oanad inspiration till arbetet inne i klassrummet. Via LRF Skolkontakt i din region får du hjälp att hitta ut till en gård med din skolklass. Om det är svårt att lösa praktiskt kan bonden komma till din skola och berätta om vardagslivet på en riktig bondgård. Du hittar mer information om LRF Skolkontakt i din kommun här  scrolla ner på sidan för att hitta just din region!

Videosamtal med en bonde

Ett annat sätt att träffa en bonde är via Farmer Time. Farmer Time är ett koncept som går ut på att en skolklass och en lantbrukare har korta, regelbundna samtal varandra med hjälp av ett videosamtalsverktyg (10-20 minuter, 1-2 gånger i månaden under ett års tid). Lantbrukaren kan då ta med skolklassen till olika aktiviteter på gården, på fältet, i traktorn eller kanske på kontoret för att berätta och förklara vad som händer just där och då under olika delar av året. Varför inte kombinera samtalen med någon av våra lektioner som har koppling till verksamheten på den aktuella gården?

Farmer Time är ett internationellt koncept som i Sverige drivs av Hushållningssällskapet.

Läs mer här.

FarmerTime