Konferens för pedagoger:

Ute är inne

Den 29-30 augusti arrangeras en stor konferens för pedogoger som är intresserade av utomhuspedagogik.

Utomhusbaserat lärande är något att räkna med.Nu genomförs konferensen Ute är inne för sjätte gången med breddat innehåll. Under två dagar bjuds det på massor av inspiration för mer lärande utomhus i skola och förskola.
Som deltagare får du lyssna på inspirerande föreläsningar, diskutera vinsterna med fysiskt aktiva barn och elever och hur vi kan planera och bygga för den betydelsefulla utomhusvistelsen. Välj bland ett stort antal workshops där utemiljön fungerar som plats för lärande, med fokus på ekosystemtjänster, utomhuspedagogiska metoder, miljö och hälsa samt planering och samverkan.

För dig som är intresserad av att lära barnen var maten kommer ifrån och hur vårt hållbara svenska jordbruk fungerar rekommenderar vi så klart den Work shop som Bonden i skolan arrangerar:
Gården som pedagogisk resurs
Byt ut klassrummet mot en dag på bondgården. Få verktyg för att lära ut var maten kommer ifrån och hur det hållbara lantbruket fungerar. Till exempel: Kretsloppet från hagen till magen, Mat och klimat, Växter och fotosyntes i dess rätta miljö, Matte på gården/Räkna med grödor, Så funkar komposten.

Fram till den 12 augusti finns det möjlighet att anmäla sig till konferensen.

Läs mer och anmäl via denna länk: http://utenavet.se/pd.php?id=71