Vad är Bonden i skolan?


LRFs digitala läromedel Bonden i skolan är en unik satsning där elever på ett enkelt och roligt sätt får lära sig var maten på våra tallrikar kommer ifrån och varför vi faktiskt behöver bönder. Vi tror dessutom att alla som vet var maten kommer ifrån också tar beslut som är bra för ett hållbart samhälle.

Bonden i skolan är den svenske bondens röst rakt in i klassrummet och faktatexterna här är till största del hämtad direkt från bönderna och från andra olika experter på lantbruk. Vi har också fått ta del av material från bl.a Skogen i skolan, Skogssverige och Jordbruksverket.

Utöver en gedigen faktadel finns en stor databas med färdiga lektioner och teman för årskurs F-6 som direkt svarar upp mot målen i läroplanen. Ni kan välja mellan att arbeta tematiskt med flera lektioner på samma tema, eller bara enstaka lektionsupplägg utifrån relevant ämne eller årskurs. Undervisar du i geografi? Svenska? Bild? Vi har något för alla ämnen! Ni hittar alla lektioner i Temabanken.


Gå till elevsidan >>
Gå till pedagogsida >>
Gå till filmsidan >>
Gå till spel- och quizsidan >>
 

Varför Bonden i skolan?


Genom att använda Bonden i skolan är vår förhoppning att vi tillsammans kan bidra till:
  • att minska avståndet mellan stad och land
  • större förståelse för samspelet mellan människor, djur och natur
  • ökad kunskap hos framtidens konsumenter så att de kan göra hållbara val
  • minskat matsvinn genom en större förståelse kring vilket arbete och energi som krävs för att maten ska hamna på hyllan i affären eller på våra tallrikar
  • större intresse för de gröna näringarna så att vi har en levande landsbygd och tillgång till svensk och närproducerad mat i hela landet även i framtiden

 

Kontakta oss gärna!
Mejladress: bondeniskolan@lrf.se

 

 

© 2022 LRF - Sveriges Bönder Skolkontakt