Jorden och skogen i stan

Sveriges bönder kommer till stan

Jorden & Skogen i stan är ett oerhört populärt evenemang som anordnas i delar av landet. Konceptet är baserat på att Sveriges bönder tar sig in till stan för att visa barnen på ett konkret, praktiskt och lättsamt vis hur de producerar mat och energi.

Jorden och skogen i stan är anpassat för elever i årskurs 4-6 . Det händelserika programmet som tar ett par timmar innehåller en vandring mellan bemannade stationer med praktiska och teoretiska övningar. Eleverna får massor av kunskap och prova på-upplevelser som utgår från målen i gällande läroplan.Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Jorden & Skogen i stan är ett arrangemang som LRF genomför tillsammans med bland annat skola, universitet, näringsliv och ideella föreningar. Arrangemanget ger elever och lärare en möjlighet att upptäcka svenskt skogs- och lantbruk och vad det betyder för samhället.

Kontakta ansvariga för att se vad som finns i just din region. Du hittar kontaktuppgifter här.