Välkommen på digitalt gårdsbesök med tema hållbarhet den 5 maj


Kom och träffa den passionerade mjölkbonden och företagaren Anette som älskar sina kor och sin vardag på Billinge Gård.

 

Det är många lärare som frågar efter gårds-och studiebesök och i år genomförs de digitalt p g a Covid-19. Vi börjar med att bjuda in lärare samt studie- och yrkesvägledare till ett digitalt gårdsbesök med efterföljande frågestund.

 

NÄR? Onsdag 5 maj kl.15.00-16.30
VAR?
Digitalt via Zoom
ANMÄLAN? Anmäl dig senast 4 maj via följande länk – Anmälan digitalt gårdsbesök
FÖR VEM? Lärare, studie- och yrkesvägledare, skolledning med flera

 

Under besöket kommer du att få träffa Anette Gustawson som tillsammans med sin man och deras två söner driver Billinge Gård, en ekologisk mjölkgård med eget mejeri i hjärtat av Roslagen. Att ta hand om sina 130 kor och sina marker på ett så hållbart sätt som möjligt är deras ledstjärna.

Anette kommer visa runt och berätta om gården, djuren, vad som produceras, hur det är att arbeta som bonde och på vilket sätt Billinge Gård är en del av naturens kretslopp med fokus på hållbarhet - dåtid, nutid och framtid!

Vad är det gröna näringslivet? Hur hänger allt ihop och vad ska man välja för att göra hållbara val? Frågorna är många och du kommer både innan och under träffen få möjlighet att ställa frågor och få svar och nya perspektiv.

Under träffen kommer du även att få träffa LRF Mälardalens hållbarhetsambassadörer och representanter från Skogen i skolan. Du kommer också få aktuell information från Bonden i skolan och Skogen i skolan.

OBS! Alla som kommer den 5 maj får förtur att komma med sina elever på det digitala gårdsbesöket som vi bjuder in till i oktober samt även på fysiska gårdsbesök 2022. Platserna brukar snabbt bli fulltecknade, så ta chansen att säkra en plats redan nu!

Tipsa gärna dina kollegor om denna aktivitet.

För frågor, kontakta Anna på anna.lindgren@lrf.se.

 

Varmt välkommen!

LRF Mälardalen

 

Bonden i skolan-aktiviteterna i år finansieras av Landsbygdsprogrammet som ett led i genomförandet av Stockholms läns, Västmanlands läns och Uppsala läns livsmedelsstrategier.

© 2021 LRF - Sveriges Bönder Skolkontakt