Bonden i skolan bjuder in alla lärare och elever till en spännande och lärorik aktivitet - Bonden i skolan-veckorna! Under fyra veckor i oktober får eleverna möjlighet att lära sig massor om var maten på tallriken kommer ifrån, vad en bonde gör, vad som finns i skogen och vad det blir av alla träd. 

Under Bonden i skolan-veckorna bjuds ni in till en digital plattform där eleverna kommer kunna navigera sig runt på en fiktiv bondgård, både enskilt, i grupp eller med hjälp av er lärare i helklass. I plattformen får ni ta del av bland annat spännande filmer, faktatexter, spel och kluriga quiz om bonden, djuren och naturen. Eleverna får även möjlighet att utmanas i roliga aktiviteter både i och utanför klassrummet - och mycket mer! 

Det är helt kostnadsfritt att delta i Bonden i skolan veckorna och ni får full tillgång till plattformen under fyra veckor där ni har möjlighet att anpassa aktiviteterna efter era egna förutsättningar och vara med så mycket eller lite ni kan. Vi erbjuder också förslag på färdiga upplägg som bara är att använda rakt av samt exempel på hur ni kan koppla aktiviteten till lgr22.

Tävla och vinn ett gårdsbesök!
Under Bonden i skolan-veckorna får eleverna också chansen att vara med i en tävling där de bland annat kan vinna ett gårdsbesök för hela klassen. Mer info kommer.

När: 2-27 oktober 2024.
Vem: Primärt elever i årskurs 4-6. Även andra årskurser är självklart hjärtligt välkomna att delta, men innehållet kan behöva anpassas.
Var: Digital plattform, men med möjligheter för äventyr utanför klassrummet.
Hur: Anmäl din klass via denna länk. När det närmar sig skickar vi ut information och länkar till materialet till alla som anmält sig. Sedan är bara att sätta igång!

 

Infobrev att skriva ut (pdf)

Mjolkkor Bete. Klicka för att se visa hela bilden.

Sagt om Bonden i skolan-veckorna:

”BIS-veckan har engagerat hela klassen och uppdragen har de tagit sig an med stort engagemang där de bl a gått till matsalen och frågat om maten, var den kommer ifrån, recept etc. BIS-veckan har resulterat i att eleverna har fått en oerhört stor medvetenhet och ett ökat intresse för de gröna näringarna, var maten kommer ifrån, skogen, hur det är att jobba som bonde m m." 

”En jättefin plattform, tack för att vi fick möjlighet att pröva den. Det har väckt nyfikenhet hos eleverna om var maten kommer i från och att det är så mycket som ska göras på ett jordbruk. Ett STORT tack!” 

”Klassen har varit en riktig utmaning, en svår grupp, svårt med genomgångar etc. Nu under BIS-veckan, vilket var en helt schemabrytande vecka, har samtliga elever jobbat på hur bra som helst. Alla har varit jätteengagerade!” 

”Vi har haft väldigt kul och använt materialet utifrån våra elevers kunskapsnivå. Eleverna har älskat det!!!” 

”Som lärare fick jag in så många ämnen under veckan. Jag tror faktiskt att jag har lyckats integrerat detta i stort sett alla ämnen!" 

"Hela konceptet är klockrent, blandat material som når alla. Fin och givande plattform!"

"De ÄLSKADE bonden i skolan, de frågade varje lektion när vi skulle fortsätta att arbeta med bonden i skolan. De såg fram emot filmerna!"

"Tack för ett toppenmaterial! Kul att inspirera eleverna till en mer hållbar livsstil! 

Tack för att ni lagt ner så mycket tid i ert material, genomarbetat och givande."