Syftet med lektionen är att eleverna får arbeta med och lära sig mer om hur de olika årstiderna påverkar vad och när svenska bönder kan odla.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Bild, Geografi, Svenska
Tema:
Gårdens växter
Var kommer maten ifrån?
Matens väg till affären
Syftet med lektionen är att eleverna får lära sig mer om hur det svenska köttet fraktas inom vårt land i jämförelse med om man köper utländskt kött.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Bild, Biologi, Geografi, Hem och konsument, Svenska
Tema:
Var kommer maten ifrån?
Sverigeresan
Syftet med lektionen är att eleverna får lära sig mer om mat från olika landskap och hur Sveriges sträckning från norr till söder påverkar vad som odl...
Årskurs:
4-6
Ämne:
Bild, Geografi, Hem och konsument
Tema:
Var kommer maten ifrån?
Matens väg
Syftet med lektionen är att eleverna får lära sig mer om hur stora skillnader det kan vara i hur långt kött fraktas till våra butiker.
Årskurs:
F-3
Ämne:
Geografi, Svenska
Tema:
Var kommer maten ifrån?
Vad kan vi odla här?
I den här lektionen får eleverna lära sig om vad som odlas eller produceras i olika delar av landet och varför.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Biologi, Geografi
Tema:
Var kommer maten ifrån?
Lär om odling
I den här lektionen får eleverna lära sig mer om odling.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Biologi, Geografi
Tema:
Var kommer maten ifrån?
Matförsörjning nu och i framtiden
Syftet med den här lektionen är att eleverna får lära sig mer om hur mycket av maten vi äter som är producerad av Sveriges bönder och hur mycket som ä...
Årskurs:
4-6
Ämne:
Geografi, Matematik
Tema:
Var kommer maten ifrån?
Nyhetsinslag om lantbruket där ni bor
Syftet med den här lektionen är att eleverna ska få lära sig mer om hur lantbruket ser ut i den egna regionen, vad som passar att producera just där o...
Årskurs:
4-6
Ämne:
Biologi, Geografi, Svenska
Tema:
Var kommer maten ifrån?
Bonden och gården
Olika typer av lantbruk
Syftet med lektionen är att eleverna får lära sig mer om olika typer av lantbruk som finns i Sverige.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Bild, Geografi, Svenska
Tema:
Bonden och gården
Min egen gård
Syftet med uppgiften är att eleverna får fundera över frågor som de själva tycker är viktiga för jordbruket.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Bild, Biologi, Geografi, Svenska
Tema:
Bonden och gården
Matlandet Sverige
Syftet med lektionen är att eleverna får lära sig om mat från några olika landskap och hur förutsättningar i natur och miljö ligger till grund för lan...
Årskurs:
F-3
Ämne:
Bild, Geografi, Hem och konsument
Tema:
Bonden och gården
Miljö och hållbar energi
Miljövänlig energi
Syftet med lektionen är att eleverna får lära sig mer om hur svenska bönder kan producera miljövänlig energi och på vilken typ av gårdar detta sker.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Fysik, Geografi, Teknik
Tema:
Miljö och hållbar energi
Förnybar och fossil energi
Syftet med den här övningen är att lära sig mer om skillnader mellan förnybar och fossil energi.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Fysik, Geografi, Kemi, Teknik
Tema:
Miljö och hållbar energi
Energi från bonden
Syftet med den här övningen är att eleverna får lära sig om hur bonden arbetar med förnybar energi.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Biologi, Fysik, Geografi, Kemi
Tema:
Miljö och hållbar energi
Din egna stad
Syftet med den här övningen är att eleverna får arbeta med hur vi kan använda bondens överskott av förnybar energi i samhället.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Bild, Geografi, Kemi
Tema:
Miljö och hållbar energi
Hållbara och smarta matval
Klimatsmarta grisar och kor
Syftet med lektionen är att eleverna får lära sig mer om klimatsmarta val och olika djurs påverkan på klimatet.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Geografi, Hem och konsument, Svenska
Tema:
Hållbara och smarta matval
Matdeckarna: The Farm Shop
Syftet med lektionen är att eleverna får lära sig mer om gårdsbutiker, vilka som handlar där och vad de köper och sedan berätta om detta för andra på ...
Årskurs:
4-6
Ämne:
Engelska, Geografi, Svenska
Tema:
Hållbara och smarta matval
Vad gör maten hållbar?
Syftet med den här övningen är att eleverna får lära sig om några av sakerna som avgör om maten är producerad på ett hållbart sätt eller inte.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Biologi, Geografi, Hem och konsument
Tema:
Hållbara och smarta matval
Matens ursprung
Syftet med uppgiften är att eleverna får kunskap om vad ursprungsmärkning är och hur märkningen kan hjälpa oss att göra hållbara val.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Geografi, Hem och konsument
Tema:
Hållbara och smarta matval
Märken för hållbara val
Syftet med den här lektionen är att eleverna ska lära sig om olika livsmedelsmärkningar och hur märkning av mat kan hjälpa oss att göra hållbara val.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Biologi, Geografi, Hem och konsument, Svenska
Tema:
Hållbara och smarta matval
Närproducerat i säsong
Syftet med lektionen är att eleverna ska lära sig mer om vad som produceras där de bor och vad som är i säsong.
Årskurs:
4-6
Ämne:
Biologi, Geografi, Hem och konsument, Svenska
Tema:
Hållbara och smarta matval
Ditt val gav tyvärr inga träffar, försök gärna igen!